Jalapeno krém
Jalapeno krém
1 790 Ft

Jalapeno krém

Natúr Jalapeno chili krém. Kellemesen csípős.

 

   

 

Egységár:  14.320 Ft/l

Erősség
Csípős
Térfogat
125 ml
Chili fajta
Jalapeno
Szósz típus
Natúr
1 790 Ft
A vásárlás után járó pontok: 36 Ft
Részletek

Nos, mivel  termett bőven  Jalapeno chili paprika, ezért megszületett a krém is belőle. Főleg annak, aki szereti a natúr csípős szószokat de nem bírja a nagyon erős chiliket és nem annyira kedveli az ízesített szószokat..Igazából simán meg tudom érteni a dolgot, mivel mi sem vágyunk mindig a legerősebbekre, de pl nem kívánjuk mindig az ízesített szószt sem, akkor jó tud jönni ez a kis finomság. Nincs agyonsózva mint általában az ilyen termékek szoktak lenni, mert nem az a lényege szerintünk a chilis termékeknek. Mondjuk ez igaz mindre, továbbá az is, hogy nincs agyonvágva ecettel sem. Azt mondjuk tudni kell róla, hogy mivel ez ugye látszólag is piros, így már erősebb mint amikor még zöld érettségi állapotban van, de ettől még mindig nem fogja senkinek kimarni a nyelvét. :)

 

Amihez ajánlom

Bármihez amikor kedvet kapsz egy kis óvatos csípős ízhez. Levesek, szendvicsek, hamburger, pizza, nacho chips, stb. Mivel nincs neki jellegzetes chilis markáns íze, sokkal inkább használható bármihez, mint pl egy Habanero vagy Moruga chili.

Kiegészítés: egyre nagyobb kedvencünk, mert nagyon jól kontrollálható vele az étel csípőssége és nem tolja el más irányba annak ízét sem.

 

Összetevők: Jalapeno Chili, almaecet, só, citromsav, nátrium-benzoát

 

Nettó térfogat: 125 ml

Felbontás után hűtőben tárolandó!

Minőségét megőrzi a címkén jelzett időpontig.

 


Jalapeno chili ismertető: Fényes sima felületű paprika, 5-8 cm hosszal. Mi zöld formában ismerjük általában, de piros lesz ha tovább hagyjuk érni.

SHU értéke: 2500-8000

SHU érték: Csípősségi egység, amivel a paprikában megtalálható kapszaicin mennyiségét jelzik. Ezt az értéket a Scoville-skála segítségével tudjuk besorolni, osztályozni. Pontos értéket nem lehet mondani egy paprikára sem, mert túl sok tényező befolyásolja. Pl. időjárás, föld minősége, a szóban forgó paprika származása.

Ízvilága: Könnyed, füves, friss ízű paprika, még zöld formában. Pirosra érve elveszíti a fényességét és az általunk megszokott ízt is, inkább keserűbb - de édesebb és erősebb is lesz. Más lesz ezáltal a felhasználási területe is a piros Jalapeno chilinek.

Származási ország: Mexikó


 

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!