Ételajánló - chilivel

Magyaros tepsis krumpli

Zsóóti
2024.05.20 13:55
Magyaros tepsis krumpli

Egy kis pünkösdi "könnyű" kaja. :)

Aki figyel a só, zsír, a megfelelő szénhidrátra és ezek arányára, az ne is nézze tovább. ;)

Ne gondoljuk túl:

Krumpli szeletelve, kevés mangalica szalonna, kolbász,szeletelt paradicsom,szeletelt lilahagyma, darabolt fokhagyma,, tv-paprika,tejföl, só. Ami talán mégis fantasztikussá varázsolta az a kemence volt, amit egy sütővel sajnos nem lehet utánozni...

Egyébként egy tepsibe a kívánt mennyiséget beleszeleteljük-daraboljuk, majd árforgatjuk, hogy mindenhova jusson minden, majd elegyengetjük az egészet, a tetejére tejfölt öntünk és lefedjük alufóliával. A kemencében kb 200 celsius-on olyan fél óra alatt megpuhul, majd levesszük a fóliát a tetejéről, hogy szépen meg is piruljon. Ennyi.

 

Chili termékek:

Amit próbáltunk hozzá és passzolt is:

A népszerű, kolbászos Angry Pig.

A nagy kedvenc csípős ketchup .

Egy másik személyes kedvencünk a Monkey Milk.

Illetve a Jalapeno savanyúság.

 

 

Melyik volt a legjobb?

Érdekes hogy az Angry Pig ismét tarolt, mert nagyon jól kihozta a fűszerköményes ízét a (kissé sós) krumpli. Illetve meglepetés volt a Monkey Milk, mert alapvetően nem szoktuk ilyen jellegű ételhez enni, de mivel elég univerzális annak aki szereti az egyedi ízvilágát, így ez nagyon betalált most is.

Mondhatni, hogy most ez volt a legjobb, valami nagyon komoly kis ízkavalkádot okozott az amúgy sem ízetlen étellel együtt. Talán kissé kirántotta-felüdítette az embert a túlságosan magyaros és erőteljes ízű tepsis krumpliból.

A Jalapeno savanyúság most sem okozott csalódást, de ezt tudtuk, hogy ezzel ilyen jellegű ételeknél nem lehet mellényúlni, így most ez kissé a háttérbe szorult. Igazából néhány szeletet mindig becsempésztünk a szószok közé is, mert nélküle nem tudunk létezni egy jó magyaros evéskor. :)

Ja igen, a ketchup-ot majdnem elfelejtettem, egyáltalán nem volt rossz hozzá, ahogy a Mr.Fika sem, de az előbb említett 3 termék után sajnos labdába sem rúghattak.

 

Ezen kívül próbáltuk a majonézes fokhagymás Yeti-t, Chipotle-t, Black Widow-t is, de nem igazán voltak ezzel az étellel harmónikusak. Talán számítani is lehetett rá, mivel nem ehhez valók alapvetően.