Ételajánló - chilivel

"Egyszerű" tészta chili szósszal ízesítve

Zsóóti
2024.05.23 13:55
"Egyszerű" tészta chili szósszal ízesítve

Finom, "egyszerű" tészta . :)

Sajnos neve nincs, de könnyen elkészíthető, finom és majdnem húsmentes.

Természetesen néhány szokott chili szósz ajánlással.

Gyorsan megvan:

10-15 dkg darabolt bacon szalonnát kezdünk pirítani, hozzávágunk egy fej hagymát, 3 gerezd fokhagymát. Amikor ezek megvannak akkor reszelt répa, illetve cukkini kerül bele.A cukkinit lehet darabolni is, nem muszáj reszelni, ízlés kérdése.

Amikor ez kissé "összeérett" teszünk bele zeller zöldjét, bazsalikomot, szárított és sült paradicsomot  is(ezt esetleg paradicsom pürével is ki lehet váltani), só , bors

A 30 dkg spagetti tészta lett külön megfőzve, majd össze lett keverve az előkészített alapanyaggal. Ha valaki szereti jó fokhagymásan, akkor még ilyenkor érdemes egy gerezdet rányomni, mert kellemes intenzív íze lesz, a hő már nem veszi el ennek az ízét.

Chili termékek:

Amit próbáltunk hozzá

A nagy kedvenc csípős ketchup .

Egy másik személyes kedvencünk a Monkey Milk.

A borsos Mr. Fika.

Az olaszos jellegű: Red Baron.

 

 

 

Melyik volt a legjobb?

Kezdjük hátulról. De ebből nem kell azért nagy következtetéseket levonni, mert igazából mindegyik szósszal ízlett, de azért mégis legyen egy sorrend. Nekem talán a ketchup jött be legkevésbé ehhez a fajta tésztához, utána a Mr. Fika. Bááár ahogy egyre többet kóstoltam, egyre jobban ízlett, szóval ez megzavart kissé, csak már nem tudtam többet enni.

A Red Baron-t szintén az egyik kedvencem, ízlett ehhez is nagyon, de egy klasszikus spagettihez jobban megy szerintem. Ami azt jelenti, hogy azért a 2. helyezet nem olyan rossz, míg az elsőnek megint a Monkey Milk-et hoztam ki. Ami egyébként meg a spagettinél nem biztos, hogy jó döntés lett volna. De így kb egy zöldséges tésztához elvitte a pálmát.