Habanero savanyúság

Habanero savanyúság
Habanero savanyúság

Habanero chili savanyúság, hagyományos eljárással készült, kézműves, minőségi termék.

 

 

Egységár:  3781 Ft/l

Erősség
Extra erős
Térfogat
870 ml
Chili fajta
Habanero
3 290 Ft
A vásárlás után járó pontok: 66 Ft
Részletek

Friss, kézműves Habanero Chili savanyúság! Azért ezt nem lehet minden utcasarkon kapni, az már biztos! Mivel idén 2022-ben a nagy szárazság miatt "elég" erősek lettek a chilik, ezért hát... ez sem lett gyenge! Még a Jalapeno savanyúság is szokatlanul csípős lett, hát a Habanero savanyúsággal is ez történt. Nem mondanám már erre sem, hogy kezdő kategória! Nyilván nem egy Moruga erősség, de még annak is okozhat izzadós pillanatokat, aki alapvetően bírja!  Egészségetekre! :)

 

A minőség továbbra sem kérdéses, reggel szedés és estére már a hordókban figyel és kezdődik a savanyítás! Ezért is maradt mindig ízes, friss gyümölcsös ízű a Habanero savanyúság!

 

Amihez ajánlom
Igazából mindenhez, amihez szereted a csípős(mondjuk ez erős, nem csípős) savanyúságot! Pizzára, szendvicsekbe, a sajttal töltött bundás vagy rántott hús közé keverve, hentes tokányba keverve az uborka helyett, vagy mellé az extra ízért, a tejszínes csirkemellhez, hamburger, saláták, stb, nagyjából estig lehetne sorolni annyira sokoldalú.

HA mégis inkább kevésbé erőset, de hasonló finomat választanál akkor ezeket ajánlom helyette: Jalapeno savanyúság 870 ml

 

Összetevők: Szeletelt Habanero chili, 10 % ecet, só, cukor, citromsav, nátrium-benzoát, borkén

 

Nettó térfogat: 870 ml

Felbontás után hűtőben tárolandó!

Minőségét megőrzi a címkén jelzett időpontig.

 


Habanero ismertető: Felülete sima,nem recés, vagy bordázott, mint sok erősebb chilinek. Nagysága 2,5-7 cm körüli szokott lenni, színe függ az adott fajtától.

SHU értéke: 100.000-350.000

 

SHU érték: Csípősségi egység, amivel a paprikában megtalálható kapszaicin mennyiségét jelzik. Ezt az értéket a Scoville-skála segítségével tudjuk besorolni, osztályozni. Pontos értéket nem lehet mondani egy paprikára sem, mert túl sok tényező befolyásolja. Pl. időjárás, föld minősége, a szóban forgó paprika származása.

Ízvilága: Trópusi, gyümölcsös , édeskés + a Habanero számomra egyedi érdekes íze,ami az egyik kedvencemmé teszi. Egy mutatós paprika, ami jól mutat a konyhában is.

 

Származási ország: Dél-Amerika


Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!