A Foxpost-nál sajnos a héten még késés merülhet fel, mert a helyi automata hibája miatt akadozik a feladás. Elnézéseteket kérjük!

Purgatory szalámi

November közepétől várható újra!

 

 

Nagyon erős, Carolina Reaper chilis, hagyományos szalámi, Szegedi 80 első osztályú fűszerpaprikával és minőségi koca hússal!

 

   

 

FIGYELEM, jelenleg rövidebbre lett töltve mint legutóbb, tehát nem akkora mint a képen!

Méretek: Tömeg száradás függvényében 39-44 dkg, hossza 22-23 cm és 5cm az átmérő.

Egységár: 4990 ft / darab

 

Sajnos drágább lett mint legutóbb, mert  az alapanyagok ára is emelkedett közben. Szép új világ...

Erősség
Extra erős
Chili fajta
Carolina Reaper
Részletek

A nagy sikerre és igényre való tekintettel ismét készült egy kis Carolina Reaper chilis nagyon erős szalámi. Az elmúlt szezonban 2 fajta volt, egy kolbász és a kisebb szalámi. A kolbász nem is került a shopba, ami nem is baj, mert ehetetlenül erős lett. A szalámi gyengébb volt, de ott meg néhányan panaszkodtak, hogy nem is olyan durva. Na, ez most így friss kóstolásra pont a kettő között van. :) Ez csupa jó hír, de azért nem szabad így sem túlzásokba esni vele, mert nekünk okozott némi fájdalmat amikor beettünk a korábbi készítésű kolbászból.

Egyelőre még nincs kiszáradva teljesen, de már ehető szakaszba érkezett. :)

A legutolsó adaghoz képest, most kisebbeket készítettünk, a korábbi 50 dkg helyett most kb átlag 38 dkg-osak lettek. Minden ugyanaz, csak rövidebb. Szóval a kép most becsapós, mert ott még a nagyobbak vannak, de elmaradt a fényképezés. :) Az egységárat cserébe lejjebb tudtuk  szorítani. 

 

Tömeg száradás függvényében: 39-44 dkg

 

Összetevők: Minőségi koca hús, szalonna, Szegedi 80 fűszerpaprika, Carolina Reaper Chili, só, bors

 

Tárolása: Száraz hűvös helyen.

Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó,  nagyon erős! Fogyasztás után alapos kézmosás és odafigyelés javasolt mert okozhat kellemetlen pillanatokat!

 


Carolina Reaper ismertető: A Guinness rekordokban bejegyzett, jelenleg a világ legerősebb paprikája.
A hüvelyek élénk piros színűek , de létezik sárga is elvétve belőle. A bőre hajlamos egy hullámos, rücskös textúrára, bár egyesek sima textúrával is rendelkezhetnek. 2,5-5 cm méretűre nő nagyjából. Kicsi de erős és kitartó mint egy bulldog. :)

Az egyik megkülönböztető tulajdonsága a többi chilihez képest a tipikus skorpiószerű farok, hasonló mint a Moruga Skorpió chili-nél is tapasztalható.

Ízvilága: Ennek a szuper erős paprikának az ereje ellenére kiváló gyümölcsös és édes íze van. Sokkal több és jobb íze van, mint a hasonló nagyon erős paprikáknak. Szakértők szerint, nagyon jó, erős és ízes port lehet készíteni belőle, vagy éppen szószt ahogy én is tettem.

SHU értéke: kb 1.400.000-2.200.000, átlagos érték 1.800.000. Máshogy megközelítve, 175-880-szor erősebb mint egy Jalapeno chili.

SHU érték: Csípősségi egység, amivel a paprikában megtalálható kapszaicin mennyiségét jelzik. Ezt az értéket a Scoville-skála segítségével tudjuk besorolni, osztályozni. Pontos értéket nem lehet mondani egy paprikára sem, mert túl sok tényező befolyásolja. Pl. időjárás, föld minősége, a szóban forgó paprika származása.

Származási ország: USA


Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (5 vélemény)
(5)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Szeti Balázs
2023.03.06
Ilyen erőset még nem ettem soha, ki kell próbálni, ha van rá lehetőséged. Sajnos limitált mennyiség van belőle, emiatt (is) érdemes követni a Facebook oldalukat, hogy időben értesülj ha ismét elérhető.
Varga Andrea
2023.02.15
Férjem szerint (én nem mertem megkóstolni :-) ) brutálisan erős, de nagyon finom, ízletes, kiváló termék. Várjuk a következő rendelési lehetőséget.
Tamás Gábor
2023.02.14
Végre megérkezett, bírom a csípőset, de ez kellőképp odateszi magát ?
Gratula, nagyon finom.
Nagyillés Gábor
2023.02.10
A nevét nem hazuttolja meg. Szeretem az erőset, de ez brutális, nagyon jól átjön mellette a szalámi kellemes fűszerezése és a paprika pokoli ereje. Torokra támad utána a szájban szétterjed.
Nagyon köszönjük sajnos majdnem 1 évet kell várni a következő adagra. Ez a rendelés nem tart addig, köszönöm az ajándékot ismerőseimnek akik "megszántak" vele.
Sebők Roland
2023.02.08
Brutálisan finom, és kezdőknek Brutálisan ehetetlenűl erős. Haladó szinten nagyon finom erős isteni ízzel.