Purgatory szalámi

Nagyon erős, Carolina Reaper chilis, hagyományos szalámi, Szegedi 80 első osztályú fűszerpaprikával és minőségi koca hússal!

 

   

 

FIGYELEM, jelenleg rövidebbre lett töltve mint legutóbb, tehát nem akkora mint a képen!

Méretek: Tömeg száradás függvényében 35-38 dkg, hossza 21-23 cm és 5cm az átmérő.

Egységár: 4990 ft / darab

 

Sajnos drágább lett mint legutóbb, mert  az alapanyagok ára is emelkedett közben. Szép új világ...

Erősség
Extra erős
Chili fajta
Carolina Reaper
Gyártás alatt
4 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 100 Ft
Részletek

A nagy sikerre és igényre való tekintettel ismét készült egy kis Carolina Reaper chilis nagyon erős szalámi. Az elmúlt szezonban 2 fajta volt, egy kolbász és a kisebb szalámi. A kolbász nem is került a shopba, ami nem is baj, mert ehetetlenül erős lett. A szalámi gyengébb volt, de ott meg néhányan panaszkodtak, hogy nem is olyan durva. Na, ez most így friss kóstolásra pont a kettő között van. :) Ez csupa jó hír, de azért nem szabad így sem túlzásokba esni vele, mert nekünk okozott némi fájdalmat amikor beettünk a korábbi készítésű kolbászból.

Egyelőre még nincs kiszáradva teljesen, de már ehető szakaszba érkezett. :)

A legutolsó adaghoz képest, most kisebbeket készítettünk, a korábbi 50 dkg helyett most kb átlag 34 dkg-osak lettek. Minden ugyanaz, csak rövidebb. Szóval a kép most becsapós, mert ott még a nagyobbak vannak, de elmaradt a fényképezés. :) Az egységárat cserébe lejjebb tudtuk  szorítani. 

 

Tömeg száradás függvényében: 35-38 dkg

 

Összetevők: Minőségi koca hús, szalonna, Szegedi 80 fűszerpaprika, Carolina Reaper Chili, só, bors

 

Tárolása: Száraz hűvös helyen.

Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó,  nagyon erős! Fogyasztás után alapos kézmosás és odafigyelés javasolt mert okozhat kellemetlen pillanatokat!

 


Carolina Reaper ismertető: A Guinness rekordokban bejegyzett, jelenleg a világ legerősebb paprikája.
A hüvelyek élénk piros színűek , de létezik sárga is elvétve belőle. A bőre hajlamos egy hullámos, rücskös textúrára, bár egyesek sima textúrával is rendelkezhetnek. 2,5-5 cm méretűre nő nagyjából. Kicsi de erős és kitartó mint egy bulldog. :)

Az egyik megkülönböztető tulajdonsága a többi chilihez képest a tipikus skorpiószerű farok, hasonló mint a Moruga Skorpió chili-nél is tapasztalható.

Ízvilága: Ennek a szuper erős paprikának az ereje ellenére kiváló gyümölcsös és édes íze van. Sokkal több és jobb íze van, mint a hasonló nagyon erős paprikáknak. Szakértők szerint, nagyon jó, erős és ízes port lehet készíteni belőle, vagy éppen szószt ahogy én is tettem.

SHU értéke: kb 1.400.000-2.200.000, átlagos érték 1.800.000. Máshogy megközelítve, 175-880-szor erősebb mint egy Jalapeno chili.

SHU érték: Csípősségi egység, amivel a paprikában megtalálható kapszaicin mennyiségét jelzik. Ezt az értéket a Scoville-skála segítségével tudjuk besorolni, osztályozni. Pontos értéket nem lehet mondani egy paprikára sem, mert túl sok tényező befolyásolja. Pl. időjárás, föld minősége, a szóban forgó paprika származása.

Származási ország: USA


Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!